Bo i Lallas stuga vid sjön

I Lallas stuga med tillhörande häbre ryms hela familjen. I stugan finns dubbelsäng och en bäddbar kökssoffa, matplats, pentry och loungedel. I Maggans häbre finns två extra sängplatser i våningssäng. Här har ni hela viken för er själva ­– slappna av och njut av lugnet. Ni har sol hela dagen på den stora altanen med både matplats, loungedel och vacker utsikt över sjön. På gräsmattan finns gott om plats att spela kubb, krocket eller mega-yatzy som finns på plats att låna. Här finns även en gungställning för barnen.

Bastu, båt och eldplats

Givetvis hittar ni en bastu på tomten, att basta är en del av varje tornedalings dna. Unna er en stund i värmen och passa på att tvätta er efter dagens äventyr. Efteråt kanske ni tar en roddtur på sjön eller bara sitter ner och njuter av friden som rår. Ta chansen till fiskelycka, fiskegrejer finns att låna och om ni får napp kan ni grilla fisken över öppen eld vid eldplatsen. Ryktet säger att det ska finnas både abborre och gädda i vattnet. Smaskens, eller hur?

Laga middagen på grillen eller på spisen

Om fisken inte nappar och ni måste laga medhavd mat kan ni antingen använda gasolspisen i stugan, grilla på altanen eller kanske ta en korv vid brasan. Kylskåp finns förstås, så se till att köpa med dig alla godsaker du kan tänkas bli sugen på.

Ekologisk toalett och solceller

I separat byggnad finns den ekologiska toaletten, en så kallad Pacto-toalett. Som ett utedass, fast fräschare och utan obehagliga lukter. Föredrar du utedass trots allt? Det finns också, ingen risk för att det blir kö till toaletten med andra ord. Tack vare solcellspaneler på stugan finns det belysning och ström som gör att du kan ladda telefonen och paddan utan problem. Stugan saknar rinnande vatten, men gårdsfolket ser till att där finns tillräckligt med vatten för att ni ska klara er under er vistelse.

Boka ett dygn, en vecka eller en helg. Om det är säsong finns det stora möjligheter att hitta både hjortron, blåbär, svamp och lingon i skog och på myr.

Detta ingår:

Stor möblerad altan med matplats och loungedel

2 mindre altaner

Dubbelsäng

Bäddbar kökssoffa

Våningssäng i häbre

Vedkamin, bastu och ved

Solpanel för belysning

Gasolkylskåp

Gasolspis

Städning

Plats:

500 meter från närmsta granne i egen vik med utsikt över sjön.

Övrigt:

Rökfritt.

Sänglinne och handdukar ingår för 2/p. Vid fler boende kan man hyra  för 150 kr/p

Ej rinnande vatten.

Du kan köra bil fram till stugan och parkera där.

Tillgång till båt, fiskeutrustning, flytvästar. Cykel går att hyra

Gårdsfolket bor på andra sidan viken och hjälper gärna till och svarar på frågor.

Pris:

9995 :- / vecka

2099:- / dygn

Bo i stugan på berget

Den lilla stugan på 24 m2 känns större än så. Här ryms både dubbelsäng, pentry, matbord och en härlig loungehörna med stora fönster som bjuder på en fantastisk utsikt över sjön. Med lite tur kikar renen, räven eller haren förbi när ni sitter och njuter av en kopp kaffe eller en kvällsdrink. Om vädret är kyligt kan ni tända en brasa i vedkaminen.

Bastu, grill och eldplats

Utanför stugan finns en härlig altan med grill och vill ni elda finns en eldplats. Det går inte besöka Tornedalen utan att basta, därför finns givetvis en vedeldad bastu i separat stuga. Ta en stund och slappna av i ångorna, och passa på att skrubba kroppen efter dagens äventyr. När ni är härligt möra efteråt kan ni slappna av en stund på bastuverandan, även den med vacker utsikt.  Handdukar ingår.

Laga middag i stugan, på grillen eller över öppen eld

Kom ihåg att köpa med er favoritmat innan ni kommer. Middagen tillagar ni antingen på gasolspisen i stugan, i grillen på altanen eller varför inte grilla korv över öppen eld vid eldplatsen? Smaklig spis!

Ekologisk toalett och solceller

I separat byggnad finns den ekologiska toaletten, en så kallad Pacto-toalett. Som ett utedass, fast fräschare och utan obehagliga lukter. Tack vare solcellspaneler på stugan finns det belysning och ström som gör att du kan ladda telefonen och paddan utan problem. Stugan saknar rinnande vatten, men gårdsfolket ser till att där finns tillräckligt med vatten för att ni ska klara er under er vistelse.

Boka ett dygn, en vecka eller en helg. Om det är säsong finns det stora möjligheter att hitta både hjortron, blåbär, svamp och lingon i skog och på myr.

Detta ingår:

Stor möblerad altan med grill

2 mindre altaner

Dubbelsäng med sängkläder

Vedkamin, bastu och ved

Solpanel för belysning

Gasolkylskåp

Gasolspis

Städning

Plats:

60 meter upp på ett litet berg med utsikt över sjö och berg.

Övrigt:

Rökfritt.

Ej rinnande vatten.

Bilparkering hos gårdsfolket, ca 200 meter från stuga, bagagetransport erbjuds.

Tillgång till båt, fiskeutrustning, flytvästar. Cykel finns att hyra.

Pris:

5379 :- / vecka

1149:- / dygn

Fotograf: Linnéa Isaksson
www.followthesun.photography